Az egészségügyi problémák többségére az emberek elegendő figyelmet fordítanak, mivel a célunk az életünk során az egészség. Néhány egészségügyi probléma viszont annyira befolyásolja az életünk, hogy azok hatással lehetnek a kapcsolatainkra, családunkra vagy a barátainkra is. Az eredménye akár szakítás vagy válás is lehet. Főleg a szexuális életben bekövetkezett problémákról van szó, amelyek ma már hatásosan kezelhetők. Nehézségek úgy a nők, mint a férfiak részéről is előfordulhatnak. Épp a férfiaknál a leggyakoribb probléma a merevedési zavar.

Mi az az erektilis diszfunkció

Egy olyan betegségről van szó, amelyet többen helytelenül impotenciaként emlegetnek. Az erektilis diszfunkció csak a szó szorosabb értelmében nevezhető impotenciának. Lehet, nem is gondolná, de több férfi küzd ezzel a problémával, mint ahogy azt a hivatalos források említik. Ennek az oka természetesen az, hogy a probléma nagyon kínos és sok férfi szégyelli. A szégyennek viszont itt semmi helye, mivel az erektilis diszfunkció gyakran intőjel lehet, a szív -és érrendszeri megbetegedések jelenlétére.

Az erektilis diszfunkcióról akkor beszélünk, amikor a férfi képtelen elérni és megtartani a merevedést, az olyan szexuális kapcsolat létesítéséhez, amely mindkét fél számára kielégítő lenne.

A fiatal férfiak sem képeznek kivételt

Az erektilis diszfunkciót sokan az idősebb férfiakhoz kötik, viszont ebben az esetben a kor egyáltalán nem döntő tényező. Erekciós problémák a fiatal férfiak esetén is előfordulhatnak. Lehet szó olyan problémáról, amelyet már a szexuális életük kezdetétől „magukkal hoznak“. A kezdeti kudarcok következtében nem képesek kielégíteni a partnerüket és az erektilis diszfunkció zavarai náluk is előfordulnak.

Minden a fejben dől el

A fiatal férfiak esetében a leggyakoribb probléma főleg az idegesség. Annak ellenére, hogy maszturbáció közben nincs problémájuk és szintén jelen van náluk a reggeli merevedés is, viszont a stressz, hogy nem elégítik ki teljes mértékben a partnerüket, problémákat okoz. A nők által gyakorolt nyomás, szintén pszichikai blokkot idézhet elő a férfiaknál, amely a szexuális életükre is kivetítésre kerülhet.

A pszichikai problémák, gyakran az erektilis diszfunkció kialakulásának az okai. A fiatalabb, de az idősebb férfiak is, gyakran tartanak a partner megtermékenyítésétől, és pont ez a stressz, ill. szorongás okoz szexuális problémákat a számukra. A depresszió és a kimerültség a két leggyakoribb okai, az erektilis diszfunkció, férfiaknál történő kialakulásának.

Erektilis diszfunkció, mint egy súlyosabb betegségek tünete

Ha egy férfinál erekciós zavarok jelentkeznek, ez nem jelenti azonnal azt, hogy a férfi kudarcot vallott. Gyakran az ilyen problémák mögött, súlyosabb betegségek állhatnak. Lehet szó magas vérnyomásról, cukorbetegségről, Parkinson-kórról, vagy akár érelmeszesedésről is.

Gyógyszerek az erektilis diszfunkció kezelésére

Ha Önnél már több mint 6 hónapja jelen vannak az erekciós zavarok, akkor kezdhetünk el erektilis diszfunkcióról beszélni. Ha nem szeretne orvoshoz fordulni, nyúljon a gyógyszerek után. Számos gyógyszer csak orvosi vényre kapható, de ma már találkozhatunk számos generikummal is, amelyek bárki számára elérhetőek. Az áruk, az eredeti gyógyszerek árához képest alacsonyabb, viszont a hatásuk azonos. Megfelelő orvosságnak az erektilis diszfunkció kezelésére, a Cialis készítmény generikuma, a Tadalis számít.

Injekciós kezelés lehetősége

Ha a tabletták nem nyújtanak megfelelő segítséget, kipróbálhatja a kezelés más módjait is. Az orvosok arra figyelmeztetnek, hogy a kezelés közben fontos, hogy a férfi egészséges idegrendszerrel rendelkezzen. Hogy miért? Már említettük a pszichika szexuális életre kifejtett hatásait. És épp az agyból kiinduló impulzusok, amelyeket az idegrendszer a gerinccsatornán továbbít, teljesen a péniszig haladnak.

Az erektilis diszfunkció gyógyításának a másik módszerével, a férfiak többsége nem foglalkozik, viszont az ilyen típusú kezeléssel jelentős sikerek érhetőek el. Az injekciók péniszbe szúrásáról van szó, közvetlen a szexuális kapcsolat előtt. A hatás már néhány percen belül jelentkezik és ami nagyon érdekes, az erekció ismételten is bekövetkezhet.

A kezelés műtéti lehetősége

A legkellemetlenebb lehetőség a műtéti beavatkozás, amely során a péniszbe működőképes szöveteket operálnak be, amelyeket viszont a férfi teste nem biztos, hogy befogad, így a siker nem százszázalékos. A kezelés hátrányai közé a hosszabb lábadozási idő tartozik.

Az erektilis diszfunkció hatással van a kapcsolatok működéséhez fontos tényezőkre

Az erektilis diszfunkcióba senki sem hal bele, viszont ez a probléma komolyan két ember közé állhat. Ahhoz, hogy nemi kapcsolatra sor kerüljön, a pénisznek merevnek kell lennie. Enélkül nem juthat be a hüvelybe és szükség esetén nem ejtheti teherbe a nőt. Ehhez ugyanis szükséges, hogy az ondó a lehető legmélyebre hatoljon a hüvelyben. Ez viszont csak egy része annak, hogy miért fontos a férfinak ezzel a problémával foglalkoznia.

Nem csak Önről, mint férfiról van szó, hanem a partnere kielégítéséről is, aki az adott esetben úgy érezheti, hogy már nem érdeklődik iránta, esetleg hűtlenséggel is megvádolhatja. Néha segítenek a Kegel-gyakorlatok is, amely már bizonyított módszer az erekciós problémák területén. Ne féljen, és szánjon elegendő figyelmet az erektilis diszfunkció kezelésére.