Az erekciós problémák váratlanul jelentkezhetnek. De szerencsére létezik rá megoldás, ráadásul természetes mozgás formájában, amelyet többé-kevésbé bármelyikünk praktizálhat. Konkrétan a Kegel- gyakorlatokról van szó.

Túl sok a kötelessége a munkahelyén, felújítják a régebbi lakásukat a feleségével? A munkahelyéről fáradtan és kimerülten ér haza? A stressz így érthető módon befolyásolja a szexuális életét is, amely lassan egyre rosszabbra fordul. Egyre többször okoz problémát az erekció megtartása, sőt néha még el sem jut idáig.

A felesége igaz, ezt szó nélkül hagyja, hisz tudja, hogy milyen nehéz időszakon megy keresztül, de Önt ez valahol belülről mégis bántja. Egyre gyakoribbak lettek a balesetek, majd a feleségével töltött intim perceket a minimálisra csökkentette. Mindenki, aki valami hasonlót élt át, tudja, hogy ez így hosszútávon nem fenntartható.

A prosztata megnagyobbodás megelőzése

Javasoljuk, hogy vegyen egy nagy bátorságot és látogassa meg az urológusát. Az erekciós problémák más, súlyosabb betegségeket is jelezhetnek. Elég, ha például „tanácsot két az internettől“, ahol áttekintéshez jut és megláthatja, hogy a tünetei minimálisan két gyógyíthatatlan betegségre mutatnak (nem áruljuk el azonnal melyikre).

A vizsgálatok eredményei jók is lehetnek, de az orvos akár figyelmeztetheti is, hogy fennáll a prosztata-megnagyobbodás kockázata. Ekkor javasolni fogja a Kegel-gyakorlatok megkezdését. Ezek egyrészt harcolnak a meggyengült prosztatával, s egyúttal segítik az erekció elérését és a korai magömlés késleltetését is. Ezen gyakorlatok nem csak a szülés után a nők számára, hanem a férfiak számára is javasoltak.

Kegel-gyakorlatok férfiak számára

A gyakorlatok ezen típusa segít megerősíteni a medencefeneket, ezért ezen típusú gyakorlat a leggyakrabban a női inkontinenciával, vagy a szülés utáni intim problémákkal kapcsolatban kerül megemlítésre. Viszont hatásosak a férfiak számára is.

A gyakorlatok ezen típusa segít megerősíteni a medencefeneket, ezért ezen típusú gyakorlat a leggyakrabban a női inkontinenciával, vagy a szülés utáni intim problémákkal kapcsolatban kerül megemlítésre. Viszont hatásosak a férfiak számára is.

A rendszeres torna szintén segít a prosztata már említett megerősítésében is, mivel ezen specifikus gyakorlatoknak köszönhetően a prosztata és a nemi szervek izmai sokkal rugalmasabbá válnak.

A gyakorlatokhoz motiválhatja egy kiváló indok is – az a férfi, aki rendszeresen végez Kegel-gyakorlatokat, sokkal jobban képes irányítani a péniszét, ellenőrizni és késleltetni a közelgő csúcspontot, miközben a magömlés is sokkal bőségesebbé és erősebbé válik. A Kegel-gyakorlatok így természetes módon javítják a szerelmi életét és hosszabbá teszik a szexuális élményeket.

Hogyan végezzünk Kegel- gyakorlatokat?

Alapjában véve rendszeres izom összehúzás -és lazításról van szó – de hogyan is kezdjünk bele? Az interneten találhat néhány oktató videót, amelyek részletesen elmagyarázzák a gyakorlat végzését. Maga a gyakorlatok egyszerűsége meglepő lehet. A lényege a medencefenék izmainak az összehúzása, tíz másodperc várakozás, majd kiengedés. Ezt szükséges egymás után többször is elismételni.

A gyenge izomzat megerősítéséhez ideális minden nap legalább 10 percet foglalkozni vele. Néhány ember számára állítólag nehézséget okoz ezen belső izomzat aktiválása, ezért az orvosok javasolják, a gyakorlatot vizelés közben megkezdeni, tehát visszatartani a vizelést legalább néhány másodpercig, majd kiengedni azt.

Ne adja fel első sikertelenséget követően

A gyakorlatokat elkezdheti például reggel a fürdőszobában is. A Kegel-gyakorlatok viszont sokkal nehezebbek, mint az első látásra tűnhetnek. Ha a medence izmai és a prosztatája rossz állapotban vannak, a gyakorlatok hatásainak az eléréséhez hosszabb időre lesz szüksége és be kell tartania a rendszeres gyakorlatvégzést. Viszont, ha szeretné újra a régi vágányokra terelni a szexuális életét, az első kudarc nem veheti el a kedvét. A gyakorlatokat végezze valóban intenzíven, napi több alkalommal.

A Kegel-gyakorlatok előnye az is, hogy szinte bárhol végezhetőek, például autóban, televízió nézése közben, vagy akár megbeszélések alatt is. Senki sem fogja észrevenni, hogy épp „edzést tart“. Senki sem tudja meg a kis titkát, még a felesége vagy a barátnője sem. „Már néhány hét alatt észrevettem az első eredményeket. Az erekcióm szeretkezés közben hosszabb volt, a péniszem pedig keményebb, mint általában. Lehet, hogy csak kisebb változásokról volt szó, de a számomra ez valóban sokat jelentett.“

Türelem és rendszeresség

Fokozatosan visszatér az elvesztett önbizalma, jókedve és főleg a szex utáni vágya. Már nem lesz több kifogás, hogy most épp miért nem lehet, épp ellenkezőleg… Keresni fogja a lehetőségeket, hogy minél többször lehessen. A Kegel-gyakorlat egy igazi csoda, de ezen izomcsoport rendszeres és intenzív edzéséhez, sok türelemmel és akarattal kell felfegyverkeznie. Az eredmény viszont minden férfit megörvendeztet.